Om Techella

Techella är ett intiativ vars huvudfokus är att påverka den låga andelen kvinnor som verkar i techbranchen. Det är grundat av Emelie Nilsson Sträng i Helsingborg.

År 2018 var 22% av anställda inom IT-branschen kvinnor och de två främsta anledningarna är att få tjejer söker sig till IT-relaterade utbildningar vid våra högskolor och universitet samt att karriärs- och utvecklingsmöjligheterna fortfarande inte är utformade på ett sådant sätt att de gynna tjejer och kvinnor på liknande sätt som killar och män i branschen.

Techella Nätverket är ett fristående nätverk vars syfte är att lyfta de begåvade tjejer och kvinnor inom tech som verkar i Helsingborg, Ängelholm & Halmstadregionen. Nätverket riktar sig till alla yrkeskategorier; programmerare, utvecklare, UX:are projektledare, Key Account Managers, QA:s och till dig som studerar för en framtid i vår bransch. Kort och gott alla balla IT-brudar.

Målet med Techella Nätverket är att tillsammans skapa en plattform där vi kan ha kul, utveckla varandra genom lärande och få inspiration. Det är inte det att vi inte gillar killar, är helt övertygad om att vi alla behövs. Men IT-branschen har i många år varit mansdominerad och fortfarande år 2018 kvarstår utmaningarna kring den låga andelen tjejer och kvinnor i vår sektor. Som minoritet måste vi se till att vårda varandra och vända det faktum att vi är kvinnor till vår fördel. 

Nätverket träffas med jämna mellanrum för event, föreläsningar och AW:s för att dela och utbyta erfarenheter, oss balla IT-brudar emellan. 

Techellas långsiktiga mål är att påverka andelen tjejer som söker till tekniska utbildningar, att få fler kvinnor att stanna i branschen och att öka andelen kvinnor i tech-styrelser. Arbetet har bara börjat. 

Se mer på instagram: @techellas.