Om Techella

Techella är ett intiativ vars huvudfokus är att påverka den låga andelen kvinnor som verkar i techbranchen. Det är grundat av Emelie Nilsson Sträng i Helsingborg.

År 2019 var 22% av anställda inom IT-branschen kvinnor och de två främsta anledningarna är att få tjejer söker sig till IT-relaterade utbildningar vid våra högskolor och universitet samt att karriärs- och utvecklingsmöjligheterna fortfarande inte är utformade på ett sådant sätt att de gynna tjejer och kvinnor på liknande sätt som killar och män i branschen.

Techella Nätverket är ett fristående nätverk inom tech som verkar i Helsingborg, Malmö, Ängelholm & Halmstadsregionen. Nätverket riktar sig till alla yrkeskategorier; programmerare, utvecklare, UX:are projektledare, Key Account Managers, QA:s och till dig som studerar för en framtid i vår bransch. Kort och gott alla balla IT-brudar. Vi träffas med jämna mellanrum för event, föreläsningar, workshops och AWs.  Techella Halmstad drivs av Helena Eriksson, Sara Beskow och Katrin Dahlstrand och Techella Helsingborg drivs av Erla Edvardsdottir, Mariam Barakat och Emelie Nilsson Sträng.

Vårt mål är att påverka andelen tjejer som söker till tekniska utbildningar, att få kvinnor att stanna i branschen och att öka andelen kvinnor i tech-styrelser. Arbetet har bara börjat. 

Se mer på instagram: @techellas och på Techellas LinkedIn.