Event 004 – Sophie & #ingenlitenlort

Med den äran presenterade Techella – Sophie Rietz Elvefors ! Sophie är en strategisk stjärna som arbetat på över 12 olika marknader med världsledande varumärken. Sophies karriär innehåller allt ifrån Heinz pumpflaskor, till Absolut vodka-flaskor och träleksaker från nordöstra Skåne. 

Med passion och hårt arbete har Sophie kontinuerligt lyckats att utveckla de varumärken hon arbetat med och i stort sett alltid ökat marknadens efterfråga.  Sophie är idag vice VD på BRIO och jobbar just nu med globalt förändringsarbete, hon ses av sina kollegor som den mest kompetenta och inspirerande person som de har arbetat med. BRIO ägs idag av pusselföretaget Ravensburg och passande nog är Sophies största utmaning även det ett pussel – livspusslet. 

Dessutom besöktes vi av Tora Schlyter, utställningspedagog från Dunkers Kulturhus och presenterar en av vårens stora utställningar #ingenlitenlort. En utställning om opinionsbildaren Astrid Lindgren som hårt arbetade med att alla ska göra sin röst hörd. 

Eventets goodie var från Rescued, ett Helsingborgsbolag som räddar frukt med händerna! För visste ni att 30% av all frukt som odlas den slängs? Det är precis som Rescued säger, helt sjukt! Rescued tar istället hand om de frukter som har mycket kvar att ge och de skapar goda, hållbara juicer. De kontrollerar, sorterar och tvättar alla frukter och deras blåmärken skärs bort och sedan gör de fantastiska juicer av frukt som annars skulle slängts. Hur bra är inte det!? Vilka hjältar va? Heja Rescued, det borde finnas betydligt fler initiativ och bolag som er, både i Helsingborg och i världens i stort!