Om Techella

Techella är ett intiativ vars huvudfokus är att påverka den låga andelen kvinnor som verkar i techbranchen. Det är grundat av Emelie Nilsson Sträng i Helsingborg.

År 2019 var 22% av anställda inom IT-branschen kvinnor och de två främsta anledningarna är att få tjejer söker sig till IT-relaterade utbildningar vid våra högskolor och universitet samt att karriärs- och utvecklingsmöjligheterna fortfarande inte är utformade på ett sådant sätt att de gynna tjejer och kvinnor på liknande sätt som killar och män i branschen.

Techella Nätverket är ett fristående nätverk inom tech som verkar i Helsingborg, Malmö, Ängelholm & Halmstadsregionen. Nätverket riktar sig till alla yrkeskategorier; programmerare, utvecklare, UX:are projektledare, Key Account Managers, QA:s och till dig som studerar för en framtid i vår bransch. Kort och gott alla balla IT-brudar. Vi träffas med jämna mellanrum för event, föreläsningar, workshops och AWs. 

Techellas mål är att påverka andelen tjejer som söker till tekniska utbildningar, att få kvinnor att stanna i branschen och att öka andelen kvinnor i tech-styrelser. Arbetet har bara börjat. 

Se mer på instagram: @techellas.