Techella drar fullt hus

Nedan är Lennart Kolmodins (HD Sydsvenskan) artikel om Techellas premiär. Bild från Britt-Mari Olsson (HD Sydsvenskan). 

Morgonpremiär för nytt IT-nätverk drog fullt hus

Få kvinnor söker sig till IT-branschen. Än färre stannar kvar. Emelie Nilsson Sträng hoppas ändra på det. Premiären för nätverket Techella, som vänder sig till branschkvinnor i nordvästra Skåne, drog fullt hus.

Responsen har varit över all förväntan men priset är ett instegspris för år 1. För att upprätthålla kvalitet på nätverket så kommer ”vän-modellen” att förändras. 

Torsdag morgon, 60 personer äter frukost och samtalar med nya och gamla bekantskaper på Mindpark i Helsingborg. De har kommit för att Techella kallat. Det nyskapade nätverket vill samla kvinnor som arbetar med IT i olika former – allt oftare benämnd tech – en betydande bransch som har svårt att locka och behålla kvinnor. Idag är 20 procent av de anställda kvinnor.

– Varför är det så? Och vad är det som gör att så många lämnar innan de fyllt 45? Jag har brottats med de här frågorna länge och idén till Techella föddes tidigt. Nu har jag fått möjlighet att omsätta den på riktigt, säger Emelie Nilsson Sträng.

Hon har arbetat närmare tio år i branschen, bland annat på Smart Refill i Helsingborg. Efter att ha slutat där tidigare i år valde hon att satsa sina krafter på Techella.

Det finns och har funnits andra nätverk med liknande inriktning.

– Men mycket är baserat i Malmö och Lund och jag vill skapa ett fristående nätverk, som brinner för branschen och tjejerna i nordvästra Skåne, även om jag absolut inte ogillar killar, det är viktigt att framhålla.

Nätverket ska ordna föreläsningar, träffar och andra evenemang och samtidigt bidra till utbyte medlemmar emellan.

– Kontinuiteten är viktig. Vi ska ha minst fem större events varje år och några AW-träffar däremellan.

Intresset är stort. Premiären på torsdagsmorgonen drog fullt hus.

Vad hoppas du och vill för framtiden?

– Jag vill hitta vägar för att få kvinnor i nordvästra Skåne att stanna i branschen, kanske genom att fler blir peppade och får vägledning och uppmuntran. Det andra – och långsiktiga – målet är att försöka ändra på utbildningarna till yrkena inom branschen. Det måste bli enklare att läsa tekniska utbildningar.

Men vad är det som gör att många kvinnor slutar?

– Jag har inte svaret, men nu får jag kanske möjlighet att få det.