Här kommer hon.

Hade någon för 15 år sedan sagt till mig ”du kommer att starta ett tech-nätverk” då hade jag förmodligen skrattat. På den tiden kände jag typ två utvecklare, några jag till och med valde bort, för de var ja, lite udda.

Idag har jag haft privilegiet att under nio år arbetat med IT och under denna tid fått lära känna så väldigt många av er udda typer och därtill flertalet skickliga tjejer som spenderar sin yrkesvardag i IT-industrin.

Så Techella, du är tillägnad alla mina före detta kollegor på Smart Refill.

Tack för att ni tog kål på mina fördomar.
Tack för att jag fått lära känna er och insett att detta är den bästa och häftigaste bransch att verka i.
Tack för att ni har fått mig till en bättre människa.

Nu låter det som om jag tvingades till det här, men verkligen inte. Jag hamnade för nio år sedan i techindustrin som lite av en slump. Genom åren har jag arbetat som projektledare, Key Account Manager (KAM) och slutligen affärsområdeschef på Smart Refill. Under dessa år har jag hela tiden saknat ett kvinnligt nätverk som inte ägs eller drivs av konsultbyråerna. Jag har velat utbyta erfarenheter, tankar och utmaningar med andra, utan att känna känslan av en påtaglig rekryteringskampanj.

I vår bransch är behovet av kvinnor stort och det är skrämmande att en EU-rapport påvisar att endast 20 procent av trettioåriga kvinnor med IT-utbildning arbetar i branschen. Efter 45 års ålder är bara 9 procent kvar. Varför är det så? Jag vill förändra detta.

Visst i vår region är vi inte tusentals men er tjejer jag har träffat på är alla ambitiösa och drivna. Så nu tar vi tag i det här, vi måste lita mer på vår förmåga och nu vänder vi till vår fördel att vi är kvinnor i techindustrin. Jag ska inte sticka under stolen med att det har hjälpt mig att ta mig uppåt och framåt under dessa år. Så sätt på klackarna, vi har en spännande resa framöver. Välkomna att hänga med, både tjejer och killar förstås!