Vad hände med Sthlm?

Det fanns en ambition över att starta upp Techella i Stockholm. Detta eftersom jag under flera år arbetat i Stockholm med flertalet kunder och trots allt hade ett litet nätverk. Jag hade ett väldigt lyckat event i maj 2019 både med flertalet besökare och tre väldigt bra intervjuer med Ninoush Habashian från Telia Company, Michaela Berglund från Feminvest och Raquel från LeoVegas. Fast kort efter att jag haft mitt event så kände jag att insatserna att även driva Techella Stockholm var alldeles för stora. Mitt kontaktnät var ändå rättså begränsat och jag hade ingen naturlig lokal och arbetet att hitta bra och inspirerande innehåll till nätverksträffarna blev betungande istället för kul. Dessutom finns det i Stockholm ett helt annat utbud för oss tjejer i tech-branschen både i form av nätverk, mässor och event. Dessutom känns det inte försvarbart att välja flyget överhuvudtaget för att ta sig till Stockholm längre och att ta tåget är oeffektivt för mitt jobb ur andra hänseenden.

Därför valde jag i november förra året att pausa all satsning i Stockholm. Gräv där du står brukar det heta och som Linda Bjernestål sa ”jag stannar med fötterna i den skånska myllan”. Jag stannar i sydvästra Sverige. Men vi har oavsett massor av spännande framför oss.

/Emelie